Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English

Artikelen

 • Bijbel Matthéüs 28:19 _ Een gebod wat aan iedere christen gegeven is?
  16 Av 5779 | 17 augustus 2019 ▬ Jeannette W.A. Koster

  "Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen."

 • Gods Naam in Hebreeuwse letters in gouden kleur in de lucht afgebeeld, waar een straaltje zonlicht op schijnt Mag Gods Naam worden uitgesproken?
  29 Tevet 5779 | 6 januari 2019 ▬ Jeannette W.A. Koster

  “Nee”, is wat de meesten onder ons geleerd hebben. “Gods Naam is te heilig voor ons te worden uitgesproken. Alleen de hogepriester mocht 1x in het jaar – tijdens de Dag der Verzoeningen – in het Heilige der Heiligen de Naam van de God van Abraham, Izaäk en Jakob uitspreken.”
  Anderen hebben geleerd dat het niet in de Bijbel staat dat behalve de hogepriester op dat ene moment niemand Gods Naam mocht uitspreken.
  Reden genoeg voor mij eens uit te zoeken wat nu wel en wat niet omtrent de Naam van onze God in de Bijbel geschreven staat. Hierbij doel ik niet op de juiste uitspraak van Gods Naam. Wij hebben nu eenmaal met verschillende dialecten, uitspraken e.d. te maken en die van mij verschilt met die van u.

 • Jonge vrouw op een meertje in een bood aan het bloemschikken. Tekst: Rest in His Shalom Sabbat שַׁבָּת sjabbaat
  7 Nisan 5778 | 23 maart 2018 ▬ Jeannette W.A. Koster

  Het is het vierde gebod van de tien geboden en tevens het meest besproken gebod! "Het is wettisch"; "Het is alleen voor de Israëlieten/Joden"; "Het was niet gegeven aan Adam tot en met Jakob en ook niet aan christenen", zijn vaak gehoorde argumenten die, met Bijbelcitaten onderstreept, worden gebruikt om niet aan dit vierde gebod te voldoen.
  Klopt Exodus 20 dan wel? Of ... is Exodus 20 ook alleen maar voor Israëlieten/Joden?

 • David wordt door Samuël gezalfd. Bron afbeelding: https://z3news.com/w/god-anoint-company-people-acts-1038-anointing/ De Gezalfde המשיח
  9 Kislev 5778 | 27 november 2017 ▬ Jeannette W.A. Koster

  "HaMashiach" betekent De Gezalfde. Wij lezen "De Messias" en wij denken dan aan de Koning die komt.

  Als wij dit Hebreeuwse woord המשיח in de TeNaCH/Bijbel opzoeken, dan zien wij dat dit er slechts vier keer in voor komt; alle vier in het boek Vayikra [Leviticus]. In dit korte artikel haal ik aan wie er voor welke ambt gezalfd werden en wat de taken en verantwoordelijkheden waren die erbij hoorden.

 • Joodse man blazend op een lange ramshoorn Yom Teruah_Rosh HaShanah
  8 Eloel 5777 | 30 augustus 2017 ▬ Jeannette W.A. Koster

  De kalenderdagen, -maanden en -jaren die wij bij onze artikelen plaatsen, zijn van de Gregoriaanse kalender en van de Joodse kalender.

  De Gregoriaanse kalender telt de maanden en jaren vanaf de 1ste dag van diens 1ste maand, die "Januari" heet.
  De Joodse kalender noemt de 1ste dag van de Hebreeuwse Eerste Maand - die volgens de Joodse kalender "Nisan" heet - Bijbels nieuwjaar en telt de maanden vanaf deze maand. De jaren worden vanaf de 1ste dag van de Hebreeuwse Zevende Maand - die volgens de Joodse kalender "Tisjrei/Tisjri" wordt genoemd - geteld. Deze dag heet Rosh HaShanah. Maar, hoe noemt de Bijbel deze dag?

 • Hogepriester voor Kapporet Yom Kipur - Dag van Verzoening
  10 Tisjrei 5777 | 12 oktober 2016 ▬ Jeannette W.A. Koster

  In het jaar 5777 viel Yom Kipur (of Yom Kipoer) samen met de Gregoriaanse kalenderdatum woensdag 12 oktober 2016. Volgens de Bijbelse kalender was dit de 10e van de Zevende Maand. Maar, wat houdt deze dag nu precies in? Wat heeft God geboden omtrent deze dag en ... niet onbelangrijk ... geldt dit voor vandaag-de-dag nog?
  In dit artikel verwoord ik mijn gedachtegang over deze, binnen het jodendom de belangrijkste dag.

 • Zon, Maan en Sterren Zon, Maan en Sterren
  12 Adar I 5776 | 21 februari 2016 ▬ Mark-Jan Koster & Jeannette W.A. Koster

  In de herfst van 2015 zaten wij vol spanning af te wachten wat er zou gebeuren tijdens de zogenaamde bloedmaan, voornamelijk rond 28 september van 2015. Immers, in de Bijbel wordt verteld dat de zon verduisterd zal worden en de maan rood zal zijn en de sterren zullen vallen en als dit gebeurd, dat dan de wederkomst zal geschieden. (Openbaring 6:12-13; Joel 2:20-31; Handelingen 2:19-20) Is dit nu geestelijk, letterlijk of beide te begrijpen?


De antithese: "Yeshua is de Messias".

Tegenstellingen kunnen confronterend zijn en leerzaam!
Wij hebben de onderwerpen, die deze antithese moeten onderstrepen, verzameld en onderzocht aan de hand van de TeNaCH/Bijbel. Volg deze link om naar de linken van die artikelen te gaan.


Meest gedeelde artikelen


Oude artikelen