Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English

Mark-Jan Koster

Auteur:
Mark-Jan Koster

Gebruikte Bijbelvertalingen:
Herziene Statenvertaling


Home >> Artikelen "Torah" >> Genezing en Gezondheid

Licht

Waarom is dit het hoofdonderwerp terwijl dit om genezing en gezondheid gaat? Bijbels gezien wordt aangegeven dat licht het leven is. Johannes 1:4. Lees trouwens geheel Johannes 1 t/m 10, dan zal duidelijk worden dat het licht leven is.

In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.

Licht is overal, maar licht zelf beweegt zich zo'n 300.000 km per seconde en beweegt zich dus zo snel, dat wij pas licht kunnen zien als het vertraagt, gebroken of weerkaatst wordt. Gebroken kun je makkelijk met een prisma doen, weerkaatst zie je op deze aarde en in de nacht aan de sterren. Vertraagd, in mijn optiek, aan materie. Uitleg volgt, eerst een ander voorbeeld.

Illusie

Je hoort vaak de term van heidenen en atheïsten: " God is een illusie". Grappig. Waarom grappig?

Ik neem als voorbeeld een groen blad. Waarom zijn ze groen? Omdat de bladgroenkorrels het blauw en rood uit wit licht absorberen en gebruiken voor de fotosynthese. De groene kleur wordt niet opgenomen, maar wordt weerkaatst, waardoor wij het blad als groen zien. Rood, blauw en groen zijn de primaire kleuren van het zonlicht en in hun centrum, in hun complete vermenging in alle kleuren die daaruit ontstaan, is dit wit licht. Ook zonlicht op een witte muur weerkaats alle kleuren en geven daardoor een felle witte lichtstraal. Andersom bij een zwart voorwerp wordt alles geabsorbeerd. Daarom zijn wit en zwart ook geen aparte kleuren.

Deze 2 voorbeelden geven al aan dat wat wij zien juist de illusie is! Je denkt een groen blad te zien, maar wat je ziet is het weerkaatste groene licht vanaf het blad. Even vanuit google gezocht op de definitie van illusie:

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en verwerking van deze signalen in de hersenen. Illusies zijn dus gebaseerd op foutieve waarnemingen van reële externe prikkels.
Materie: vertraagd licht

Geweldig toch? Om terug te komen waarom ik materie als vertraagd licht zie, het volgende. Ik heb eens, toen ik bij een opticien gewerkt had als aankomend verkoper, een boekje in handen gekregen over de weg van het zien. Daarin stond ook iets wat heel nuttig en interessant is voor dit artikel, namelijk het volgende:

Het blijkt echter dat elk stof alleen straling kan absorberen van bepaalde golflengten die karakteristiek zijn voor die stof. Zo absorbeert een rode stof vooral het blauwe licht uit opvallend (wit) licht. Het ongeabsorbeerde rode licht weerkaatst van de stof naar ons oog.

Hoe kan dat?

Materie is opgebouwd uit identieke moleculen, een molecuul bestaat uit atomen.

Simpel, hoe kan licht informatie van een bepaalde stof transporteren naar ons oog, als de materie niet uit identieke moleculen opgebouwd zijn? Dat is onmogelijk. Wat niet in het vat zit, kan er ook niet uitgehaald worden.

Licht > informatie > voeding

Het verschil tussen materie en licht, is dat materie in mijn optiek vertraagd licht is. Een interessant detail uit dit verhaal is, dat er omschreven wordt dat elke stof alleen maar straling kan absorberen die karakteristiek is voor die stof. En dat zie je ook terug aan de vele kleuren bij bijvoorbeeld bloemen. Want aan de hand hiervan kun je zien dat elke soort bloem dus een andere energie vanuit het zonlicht haalt, want wat die niet absorbeert, wordt weerkaatst en zien wij terug als kleur. Zo kun je ook stellen dat licht niet alleen licht is, maar ontzettende veel informatie bevat, informatie die tot voeding dient voor alle soorten planten, dieren en mensen. ( Denk bijvoorbeeld alleen maar aan vitamine D. )

Wat is dan de ziel van de mens? De ziel heeft dezelfde vorm als het lichaam en bestaat ook uit licht, zoals alles. Een aardige vergelijking is een bal. Zonder lucht in de bal kan deze niet als bal betiteld worden. De lucht, wat ingeblazen wordt, vormt dus de bal zoals het moet zijn. ( En God blies Zijn levende adem in Adam. ) Haal je de lucht weer uit de bal, dan zakt deze weer in elkaar, net zoals een zielloos lichaam. Dit heeft niet alleen maar te maken met het verslappen van de spieren! De ziel is in licht frequentie hoger dan materie, waardoor wij deze niet kunnen waarnemen. Het wezen van licht kun je dus graderen aan de hand van trillingsfrequenties, of simpel gezegd, bewegingssnelheid.

*Oorzaak en gevolg*

Zoals gezegd heeft licht een bepaalde frequentie, maar ook verschillende kleuren, of beter gezegd, verschillende eigenschappen-informatie. Zoals eerder omschreven halen bloemen een bepaalde informatie uit licht wat ze nodig hebben en wat ze niet nodig hebben, dat wordt afgestoten en zien wij als kleur. En aangezien er vele soorten zijn, bevat licht dus ook veel informatie van verschillende aard. Bij de mens is dat hetzelfde en juist hier ligt oorzaak en gevolg van ziek zijn en genezing. Krijgt de mens klachten op een bepaald punt, dan is op dat punt de lichtenergie verminderd in de ziel. Je mist op dat punt een bepaalde kleur die overeenstemt met een bepaalde energie die je op dat punt nodig hebt, om de balans weer goed te krijgen. Homeopathie werkt ook veel met natuurproducten, omdat die producten de mens een bepaalde energie-kleur toe kan voegen die je nodig hebt. Toch werkt een bepaald homeopathisch middel niet even krachtig bij ieder mens. Dit heeft weer met het kleurbereik te maken. Als jij een product tot je neemt die bijvoorbeeld de rode energie kleur toevoegt, maar jouw klacht ligt net wat donkerder of lichter in dat energie-kleur bereik, dan werkt dat middelmatig tot niet, terwijl datzelfde middel bij een ander met soortgelijke klachten voor 100% kan werken.
Kortom, zoals ik dat zie worden klachten en ziek worden veroorzaakt door energie-licht verlies in onze ziel. Maar, hoe wordt dat dan veroorzaakt? Voeding. In voeding zit namelijk ook lichtenergie. Een wetenschappelijk term hiervoor zijn biofotonen. ( Is dus wetenschappelijk aan te tonen! ) En dit is voeding die je ziel nodig heeft. Dit is geestelijke voeding. Krijgt de ziel niet deze voeding, dan verliest de ziel energie op een bepaald punt, wat de ziel weer probeert te halen uit de zenuwen van het lichaam. De ziel is dan ook verbonden met het lichaam via de zenuwen. ( Prediker 12:6 onderstreept. )

… –de mens gaat immers naar zijn eeuwig huis: rouwklagers doen de ronde in de straat – voordat het zilveren koord verwijderd wordt en de gouden oliehouder verbrijzeld, de kruik bij de bron stukgebroken wordt en het rad bij de waterput verbrijzeld, het stof terugkeert naar de aarde zoals het was, en de geest terugkeert tot God, Die hem gegeven heeft.

Bovenstaande is het enige stukje Bijbeltekst die ik hierover kan vinden, maar deze zilveren koord is in mijn ogen dus die verbinding van de ziel met het lichaam, ook als je de gehele context leest klinkt dit logisch. Als de ziel geen voeding krijgt op een bepaald punt, dan zal de ziel op dat punt het vergelijkbare uit de zenuwen halen. Aangezien het lichaam zelf ook in stand gehouden moet worden in zijn delen, zal de tekortkoming in de zenuwen, veroorzaakt door tekortkoming aan voeding voor de ziel, weer door de zenuwen uit het bloed gehaald worden. Wanneer dat gebeurt, dan krijg je allerlei verschillende soorten ziektes, afhankelijk van wat uit het bloed gehaald wordt en vanuit welk deel van het lichaam. Dit is naar mijn mening dan ook de redenen waarom doctoren vele ziektes kunnen constateren vanuit bloedmonsters. Totdat een bepaalde ziekte merkbaar en zichtbaar is op het lichaam, gaat daar dus al een heel proces aan vooraf. Als het zichtbaar wordt in het bloed, pas dan kunnen doctoren dit constateren, maar als het probleem nog alleen op ziel basis bevindt of begin zenuwen, dan vaak niet. De klachten kunnen dan al wel merkbaar zijn bij de mens zelf. Dit komt omdat de ziel van de mens hetgeen is wat voelt, ruikt en proeft, niet het lichaam. Het lichaam dient slechts als middel om uiterlijke prikkels op te vangen en door te geven. Hoe kom ik aan deze gedachte? Denk aan mensen die een amputatie hebben gehad, die voelen nog steeds die delen. Wetenschappers verklaren dit door hersenspinsels ( dat de hersenen nog denken dat die delen daar nog zijn. ) Maar hoe kun je een prikkel voelen die niet uiterlijk toegebracht wordt? Dat kan in mijn mening alleen als dat deel er nog wel is, maar dan lichaam-loos. Uiterlijke materie zal geen prikkel kunnen geven aan een ziele deel, die gaat er dwars doorheen, zoals wij ook dwars door licht heen bewegen zonder weerstand te voelen. Maar materiele prikkels zijn niet de enige prikkels … Denk ook aan dromen of fantasieën, die bewijzen dat de beelden die je ziet niet alleen van buitenaf kan komen. En zo kan ik nog wel wat meer voorbeelden aanhalen, maar dat maakt dit artikel onnodig lang.

De gezondheid van de lichamelijke mens wordt dan ook in mijn ogen geheel bepaald door de gezondheid van de ziel. Ja, natuurlijk heeft het lichaam vitaminen en mineralen en noem ze maar op nodig. Maar als je voeding nuttigt die rijk zijn aan voeding die de ziel nodig heeft, dan zal je zien dat alle elementen die het lichaam nodig heeft daar ook aanwezig zijn. Wat er tegenwoordig echter steeds meer gebeurt, is dat men wel voedsel tot zich neemt wat veel stoffen bevat voor het lichaam, maar de geestelijke voeding, die biofotonen, die zit niet meer in het hedendaagse voedsel. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Diepvriesproducten. Geestelijke voeding staat gelijk aan warmte. Bevries je een voedingsstof die zelf wel biofotonen in zich hebben, dan zal deze door dit in te vriezen verminderd worden, ook al warm je het daarna weer op. ( Nog zoeken naar wetenschappelijke testen die er moeten zijn, want niet 100% zeker, wel ergens gelezen. )
  2. Magnetron producten. Zoveel over geschreven door verschillende mensen. In de magnetron worden biofotonen letterlijk vernietigd. Zoek op internet en je zult veel hierover vinden. Ik ga dus niet meer woorden aan de magnetron vuil maken. En dit is in mijn ogen een hele grote veroorzaker van vele ziektes!
  3. Voedsel welke groeit onder de grond. Denk aan aardappelen. Deze zijn zelfs allergisch voor licht! Als een aardappel te lang aan licht blootgesteld wordt, produceren ze een stof genaamd solanine, wat giftig is. Niet bepaald geestelijke voeding.

Dit is even een kleine greep uit voeding die de mens tegenwoordig grootschalig dagelijks gebruiken. Maar, alles is rein … en dan toch afvragen hoe het komt dat er tegenwoordig zo ongelofelijk veel ziektes zijn, ongeneselijke ziektes en ook lichamelijk dodelijke ziektes.