Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English
Een dode stuik, met daarom heen bloeiend jong onkruid

Mark-Jan Koster

Auteur:
Mark-Jan Koster

Home >> Artikelen "Er wordt gezegd ..." >> Korstvorming - een poging tot herstel

Oorzaak van ziek zijn

In een ander artikel had ik ook al omschreven dat de huidige wereld de term ´ziek zijn´ normaal vindt. Het is normaal dat je eens per jaar ziek bent. Het is niet normaal dat je 10 keer in 1 jaar ziek bent.

Ik ben het daar niet mee eens. Ziek zijn is niet normaal! De mens wordt ziek door afvalstoffen in het lichaam. Of deze nu afkomstig is van virussen of van verkeerde voeding, dat maakt niets uit. Natuurlijk is er een verschil tussen een virus en verkeerde voeding, maar de basis is hetzelfde. Je hebt iets binnengekregen wat niet goed is en dus probeert je immuunsysteem deze afvalstof te verwijderen met als resultaat dat je ziek wordt als je immuunsysteem hard moet werken om deze afvalstof te verwijderen.

Maar deze afvalstoffen zijn dus niet de veroorzakers van ziek worden. De veroorzaker van ziek worden is je eigen immuunsysteem. Hoe harder je immuunsysteem moet werken, hoe zieker je wordt. Wat je ook ziet, is dat er mensen zijn die hele milde symptomen hebben van het huidige Corona virus en mensen met heel zware symptomen. Zegt dat iets over het virus of over de mens? Of beter gezegd, over het immuunsysteem van de huidige mens?

Werelds gezien bouw je een goed immuunsysteem op door in aanraking te komen met virussen en bacteriën. Je bouwt dan weerstand op tegen die bacteriën en virussen. En je moet de juiste vitaminen tot je krijgen door gezond te eten.
Geestelijk gezien bouw je een goed immuunsysteem op door het juiste voedsel tot je te nemen en de juiste emotie te hebben.
Waar werelds gezien veel uiterlijke processen zijn, zijn er geestelijk alleen maar innerlijke processen. Want voeding die door de wereldse artsen als gezond aangegeven worden, hebben vaak alleen werking op het lichaam in vitaminen en mineralen. Voeding die geestelijk gezond zijn, hebben ook goede werking op het lichaam in vitaminen en mineralen, maar daarnaast bevat het veel geestelijke voeding. Uitleg wat ik zie als geestelijke voeding komt later in dit artikel en voor diegene die al mijn andere artikel heeft gelezen over genezing en gezondheid, weten het al.

Onjuiste voeding

Het virus zelf is het probleem niet. De mens is het probleem, doordat de mens onjuiste, niet Bijbelse voeding tot zich neemt, generatie op generatie lang.

Het lichamelijke immuunsysteem hangt geheel af van het geestelijke. Om aan te tonen dat dit geen verzinsel is, kan ik als voorbeeld de natuurkunde aanhalen, die leert dat een kracht uit zichzelf niets is, als het geen tegenkracht heeft. Net zoals je geen licht kan hebben zonder vuur (vlam/zon); geen ijs kan hebben zonder water. Maar ook de vlam wordt weer aangewakkerd door een onzichtbare kracht, de vlam zelf straalt vuur/licht uit. De mens bestaat niet alleen uit lichamelijke materie. Ook in de mens stelt 1 kracht niets voor zonder tegenkracht. In de Bijbel staat dat God ons mensen heeft geschapen naar Zijn evenbeeld. Zien we God? Is God materieel? Nee. En zodoende heeft de mens ook voeding nodig buiten het materiele, voeding die tegenwoordig niet tot amper door de mens geconsumeerd wordt.

Wat denk je wat voor kinderen op de wereld komen, waarbij de ouders en voorouders en nog tal van generaties daarvoor, veel voeding tot zich genomen hebben die niet geschapen zijn voor de mens?
Bij elk mens is bekend, dat als je steeds een kleine hoeveelheid vergif tot je neemt, dit uiteindelijk tot je ondergang leidt. Maar wat denk je wat er gebeurt als je voeding tot je neemt die geestelijk niet gezond is? En dat generaties lang? Voeding wordt zwaar onderschat en in mijn ogen niet begrepen. Je hebt voeding niet alleen nodig voor je lichamelijke gezondheid, ook voor je geestelijke gezondheid, omdat je immuunsysteem voortkomt vanuit het geestelijke. Consumeer je geen geestelijke voeding, dan kan het nog wel lang goed gaan.

Ik werk zelf voor een Internet Service Provider en daar maak ik ook wel eens de vergelijking bij klanten die altijd een goede internetverbinding hebben gehad en dan ineens niet meer. Ik vergelijk dat vaak (als blijkt dat de bekabeling het probleem is) als het lopen op dun ijs. Ook dat kan lang goed gaan, totdat je er doorheen zakt. Ditzelfde zie ik ook bij generatie op generatie lang geestelijk ongezond voeding tot je nemen. En trouwens, ik zeg wel dat het lang goed kan gaan, … nou ja, goed?