Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English
Een dode stuik, met daarom heen bloeiend jong onkruid

Mark-Jan Koster

Auteur:
Mark-Jan Koster

Home >> Artikelen "Er wordt gezegd ..." >> Korstvorming - een poging tot herstel

Maximaal leeftijd v.d. mens

In Genesis 6:3 wordt gezegd dat het lichamelijke leven van de mens uiterlijk 120 jaar kan zijn. (De oudste mens ooit, in huidig werelds tijdperk, was 122 jaar en overleed in 1997. 2 jaar cadeau gekregen dus). Want de twist die onze Schepper had met de vleselijke mens duurde te lang. (Wetende dat de eerste geschapen mensen vele honderden jaren op aarde leefden.)

Het punt is, dat je als mens zijnde complete vrijheid hebt wat te doen. Maar wat de materiele mens doet en wil, komt vaak niet overeen met wat onze Schepper wil wat wij doen en hoe. En wat zie je nu? Ondanks vele medische evoluties mag je blij zijn dat je de 80 jaar bereikt. Dat is 40 jaar eerder dan maximaal ingesteld. En vele mensen halen deze 80 jaar niet eens. En als ze dat halen, dan hebben ze al wat ziekenhuis bezoeken gehad of zijn slecht ter pas.
Met deze feiten kun je niet zeggen dat we tegenwoordig gezond leven. En zoals gezegd, ondanks de grote wetenschappelijke evolutie in medici, sterven we nog vrij jong en zijn er veel ongeneesbare ziekten. Kijk ook maar eens op iknl.nl. In 1989 waren er ongeveer 55000 kankergevallen geregistreerd. In 2019 was dat 119000. Dat is meer dan verdubbeld!

Bijbelse voeding

Nu zeg ik niet dat het eten van niet Bijbelse voeding 100% ziekten veroorzaakt. Een mens kan lang leven zonder zich te houden aan Bijbelse voeding. Het lopen op dat dunne ijs kan gewoon echt lang goed gaan, zelfs een leven lang. Ik zeg wel dat het eten van Bijbelse voeding helpt ziektes te voorkomen. Waarom?

Je moet voeding tot je nemen waaruit je ook bestaat. En laten we dat voor nu eerst beperken tot het materiele.

We bestaan uit ongeveer 70% water. Wat moet je tot je nemen om in leven te blijven, elke dag? Water! Maar we bestaan niet alleen uit water en water is niet het leven zelf. Dat is licht. Materie bestaat ook uit licht. Hoe denk je anders dat we materie kunnen zien, als het uit compleet andere samenstelling bestaat dan licht zelf? Maar waar ik ook kijk, op wiki, op wetenschappelijke sites, nergens wordt gesproken over licht.

Licht voedt ons, voedt alles. Zonder licht is er geen leven mogelijk. Wanneer zijn de meeste mensen ziek? In de winter. Waarom, omdat het koud is? Nee, vanwege gebrek aan zonlicht. En weliswaar is er in de winter ook wel zonlicht, de hoek van de straling van dit zonlicht is te klein om krachtig in te werken op de mens. In wereldse termen spreken we over vitamine D, maar dat is alleen de wereldse benaming, want we nemen meer op uit licht dan alleen deze vitamine. Wereldse uitleg gezocht op internet over vitamine D in het kort:

Wat is vitamine D?

Vitamine D is een vet oplosbare vitamine. Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan maken. Onder invloed van zonlicht wordt in de huid vitamine D gevormd. Daarnaast levert de voeding vitamine D.

2 soorten vitamine D in voeding

Vitamine D komt in de voeding voor in 2 vormen: ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3).

Beide vormen worden gevormd onder invloed van ultraviolette straling (uv-straling). Deze straling is onderdeel van zonlicht.

Ik heb een boek gevonden, waarin wetenschappelijk aangetoond wordt dat ook in voedsel licht zit, zogenaamde biofotonen. Dit kunnen ze aantonen met een speciaal meet apparaat. Daarin wordt ook getoond dat biologische voedsel veel meer van deze biofotonen bevat, dan huidig gangbare versnelde teelt. Ik schrijf hier iets uitgebreider over in mijn artikel; genezing en gezondheid.