Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English
Een dode stuik, met daarom heen bloeiend jong onkruid

Mark-Jan Koster

Auteur:
Mark-Jan Koster

Home >> Artikelen "Er wordt gezegd ..." >> Korstvorming - een poging tot herstel

De verdrukking

Een aantal jaar geleden heb ik veel nagedacht en veel gesproken wat het zal zijn waarover Yeshua (Jezus) gesproken heeft in Mattheus 24:21-22, waarin Hij spreekt over de grote verdrukking in de eindtijd. En niet alleen Hij, ook de profeten in de oude geschriften, zoals een Jesaja en anderen.

Want alsdan zal grote verdrukking wezen, hoedanige niet is geweest van het begin der wereld tot nu toe, en ook niet zijn zal.
En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou behouden worden; maar om der uitverkorenen wil zullen die dagen verkort worden.

Je hoort iedereen zeggen “wat gaat de tijd toch snel”. Weliswaar gaat de tijd niet sneller dan dat deze altijd ging, maar gevoelsmatig gaat de tijd wel veel sneller. En die grote verdrukking? Ik dacht altijd aan een wederom wereldoorlog, maar over oorlogen zegt de Heer dat dat slecht weeën zijn, of anders vertaald; Mattheus 24:7

Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentiën, en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten.
Pestilentie

1) Besmettelijke ziekte 2) Epidemische ziekte 3) Onaangenaamheid 4) Pest 5) Pestziekte 6) Ziekte

Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pestilentie/1

Nu kan je zeggen dat het hele Corona gebeuren ook een beginsel der smarten is, maar dan vergeten wij dat het Corona virus niet nieuw is. Om maar niet te spreken over pandemieën zoals de zwarte dood, Spaanse en Mexicaanse griep, enz. Ik kan me nog herinneren dat er op werk (waar ik werkte van 2007 t/m 2012) ook allerlei desinfectiemiddelen geplaatst werden met het verzoek om je handen te wassen vanwege het Corona virus Sars of Mers en lagen de ziekenhuizen ook aardig vol. Er was toen echter veel meer capaciteit dan nu.

Dus nee, we weten met z’n allen dat een soortgelijk virus altijd zal blijven en dat in vroegere pandemieën al velen de lichamelijk dood hebben gevonden. Maar de situatie van nu is anders.

Materiële of geestelijke?

Het probleem waar ik altijd tegenaan liep, is dat de grote verdrukking niet een materiele verdrukking is, maar een geestelijke.

Wat je nu ziet is juist een geestelijke verdrukking.
Waar de Leer van Yeshua (Jezus) aangeeft om bij elkaar te komen om over Zijn Woord te praten, mogen we dat nu niet. Bijeenkomsten zijn verboden en worden beboet. Waar bij de vorige pandemieën alleen de ouderen en zwakkeren geveld werden en de gezonde mensen gespaard bleven, is dat nu anders. Weliswaar worden nog steeds de ouderen en zwakkeren geveld en belanden in het ziekenhuis en een deel daarvan overlijden alsnog, maar gezonde mensen worden nu ook geveld. Niet door het virus zelf, maar door de wereldse machthebbers. Door de Corona maatregelen worden juist de gezonde mensen beperkt in hun leven om ouderen en zwakkeren te beschermen, of anders gezegd, capaciteit in de zorg te reguleren. Capaciteit die de overheid zelf wegbezuinigd hebben.
Waar voorheen zieke en oudere mensen overleden door een simpel griepvirus, werd dat als normaal gezien en geen ziekenhuis nam deze mensen op. Het was ‘the way of nature’. Zorgmedewerkers worden nu gevraagd overuren te draaien om deze ouderen en zwakkere mensen in leven te houden om zodoende een afgrijselijk beeld naar de wereld te sturen hoe erg deze ziekte is. Had de overheid dit elk jaar gevraagd aan de zorgmedewerkers voordat Covid-19 er was, dan had je elk jaar ditzelfde beeld gezien. Want jaarlijks sterven mensen met de gewone griep, maar dat wordt als normaal gezien.

En nu? Ondernemers verliezen hun onderneming, moeten hun huizen verkopen en hebben weinig zicht op een toekomst. Mensen moeten zo veel mogelijk thuiswerken, waardoor ze geen tot amper sociaal contact hebben, ongezond leven door amper in de buitenlucht te zijn en amper beweging krijgen. Mondkapjes plicht die serieus slecht voor je gezondheid zijn, vooral als je deze langdurig moet dragen. Het RIVM en W.H.O. waarschuwden hier al voor, maar toch voert de overheid een plicht in op mondkapjes vanwege schijnveiligheid. Ook hierdoor zal er in de nabije toekomst meer ziekenhuis opname komen vanwege gezondheidsklachten door het langdurig dragen van mondkapjes. En als deze maatregelen opgeheven worden, zal je wel weer veel zieke mensen krijgen, omdat hun immuunsysteem lam gelegd is. Natuurwetten doen we niet meer aan, Darwins evolutietheorie over survival of the fittest kennen we niet meer, maar leren we nog wel aan onze kinderen. Hoe krom kan een banaan zijn?

Dus als je wil spreken over een grote verdrukking, dan kan ik me niet voorstellen dat er een nog grotere verdrukking plaats kan vinden, dan gezonde mensen de kop in te drukken en hun levens te verwoesten. De cijfers van mensen die zelfmoord plegen, omdat ze geen uitweg meer zien, zijn hoger en de reden is voornamelijk de Corona maatregelen. Ik las vanochtend (17-5-2021) nog dat in Turkije deze cijfers hoog zijn, voornamelijk onder theehuisjes eigenaren die vele schulden hebben en geen toekomst zien daaruit te komen.