Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English
Een dode stuik, met daarom heen bloeiend jong onkruid

Mark-Jan Koster

Auteur:
Mark-Jan Koster

Home >> Artikelen "Er wordt gezegd ..." >> Korstvorming - een poging tot herstel

Korstvorming

Wat er nu gebeurt betreft die virus, is al veel vaker gebeurd. Maar ook de verkilling van het mensenhart is alreeds gebeurd vanaf de zondeval van Adam en Eva. En daarvoor al de verkilling van de Morgenster, Lucifer (Lichtdrager).

Ik heb vorig jaar, augustus 2020, iets geschreven waarbij ik korstvorming van een wond vergelijk met de val van Lucifer en dus eigenlijk ook weer de val van de mens.
Uitleg korstvorming wetenschap:

 1. De wond bloedt.
 2. Het bloeden vermindert.
 3. Indrogen. De wond verliest vocht en zal droog gaan aanvoelen.
 4. Korstvorming. De korst wordt gevormd door cellen in de huid. De korst beschermt de huid tegen infecties. Maar het vertraagt ook de genezing van de wond.
 5. Nieuwe cellen aanmaken. Onder de korst worden nieuwe cellen aangemaakt. Deze nieuwe cellen gaan de nieuwe huid vormen. Deze cellen zijn eerst lichtroze of roze van kleur. Als de cellen in aanraking komen met zonlicht krijgen ze de normale huidskleur.

Een te droge wond geneest minder snel en geeft een grotere kans op littekens door de korst.

Geestelijke vergelijking:

 1. De wond bloedt.
  De wond wordt veroorzaakt doordat Lucifer zich tegen God keert en dus valt. Lucifer die valt dieper en dieper vanwege antiliefde, wat het verlies aan bloed (leven) is. Ditzelfde zie je bij de verkilling van de mens.
 2. Het bloeden vermindert.
  De val stagneert. Niet omdat de liefde meer wordt, maar omdat er een punt is waarna je niet verder kunt vallen, zonder het totale leven te verliezen. Zie je eigenlijk ook terug met instellen maximale leeftijd in Gen 6:3 en voorspelling eindtijd/wederkomst.
 3. Indrogen.
  De wond verliest vocht. Vocht staat voor water. Water staat voor deemoed. Water zoekt namelijk altijd naar het laagste punt, niet naar het hoogste. Waarom worden mensen ondergedompeld in water? Om een zegening in deemoed te krijgen, nederigheid. Lucifer verhief zichzelf boven God en verliest dus deze deemoed en plaatst hoogmoed daarvoor in de plaats. Een hoogmoedig mens is koud en hard, een deemoedig mens is warm vol liefde. Daarom voelt een hoogmoedig mens droog aan, kil. De tegenwoordige wereldse leer van psychologie kijkt ook alleen maar omhoog en naar zichzelf.
 4. Korstvorming.
  Van binnenuit de cellen van Satan wordt de buiten-laag van materie gevormd. (Lucifer of Morgenlicht genoemd is een benaming van het wezen als schepping, namelijk Lichtdrager. Maar door antiliefde en haat veranderde haar wezen in leugen en bedrog, wat eigenlijk de betekenis is van Satan). Als licht vertraagd, wordt het materie. De vorming van materie is als bescherming voor Satan, zodat deze niet verder kan vallen. Maar hierdoor zal het voor Satan wel moeilijker worden om zich te bekeren tot onze Schepper. In de materie gaat alles veel moeizamer dan in de geest. Voor Lucifer althans. Waar Lucifer van een geestelijk leven gevallen is tot een materiele toestand, kunnen wij als mensen van deze materiele toestand sneller tot het geestelijke komen door juist te handelen. Blijven wij echter ongehoorzaam en hoogmoedig, dan zal de ontwikkeling na de lichamelijke dood juist weer veel moeizamer gaan en kom je in een omgeving die je voor jezelf gecreëerd hebt (aan de hand van de liefde in je hart) Wij zijn het evenbeeld van onze Schepper en dus zelf in geestelijke toestand in staat tot schepping. Maar als je geestelijke toestand niet overeenkomt met het zuiver geestelijke, creëer je een wereld om je heen die uit jou voortkomt en zal het moeilijker worden om op het juiste pad te komen dan hier, want je kent alleen maar jouw eigen pad. In de materie heb je veel mensen om je heen die je op een andere pad kunnen wijzen.
 5. Nieuwe cellen aanmaken.
  Vanuit de materie worden nieuwe cellen vrijgemaakt en maken ze zich een weg naar de buitenlucht via de mineralen, planten en dierenrijk. (Leven.) Vele van deze nieuwe cellen vormt een mens, die zich weer tijdens een bevruchting nestelt in een nieuw lichaam die het zelf, met behulp van onze Schepper en bouwstenen (zaadcel/eicel) vormt. Zodra ze in aanraking komen met het zonlicht, begint het leven weer richting oorsprong te komen, maar materiële zonlicht is nog niet het geestelijke zonlicht! Het is de eerste stap naar ‘normaal’.

Cellen die te hardvochtig zijn in liefde geneest minder snel en geeft een grotere kans op blijvende schade. Ook na dit lichamelijke leven.