Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons

Mogen wij Gods Naam uitspreken? Vervolg.

De Naam van onze God doen vergeten

Wat wel in de Bijbel staat, is dat men ervoor zal zorgen dat de Naam van onze God zal worden vergeten; dat die niet meer uit zal worden gesproken.

In Jeremia/Yirmeyahu 23 staat uitvoerig omschreven dat het onze God pijn doet dat priesters, profeten (dus ook leraren van Zijn Woord) beweren door onze God te zijn gezonden om een woord te verkondigen, maar dat dit helemaal niet zo is! Feitelijk profeteren en leren zij het volk hun eigen ideeën, begeertes en wensen, maar niet de woorden en instructie van onze God. Zodoende leiden zij Gods volk van onze God af, waardoor het volk uiteindelijk Gods Naam niet meer weet … en die dan ook niet meer uitspreken.

Vers 27 uit Jeremia/Yirmeyahu 23

Zij denken Mijn volk Mijn Naam te doen vergeten door hun dromen, die zij elkaar vertellen, zoals hun vaderen Mijn Naam vergeten hebben door de Baäl.
הַחֹֽשְׁבִ֗ים לְהַשְׁכִּ֚יחַ אֶת־עַמִּי֙ שְׁמִ֔י בַּֽחֲל֣וֹמֹתָ֔ם אֲשֶׁ֥ר יְסַפְּר֖וּ אִ֣ישׁ לְרֵעֵ֑הוּ כַּֽאֲשֶׁ֨ר שָֽׁכְח֧וּ אֲבוֹתָ֛ם אֶת־שְׁמִ֖י בַּבָּֽעַל:

Helaas is dit niet enkel voor die tijd … eeuwen geleden. Vandaag-de-dag weten wij letterlijk Gods Naam niet meer en leren wij elkaar dat het ook absoluut verboden is Zijn Naam uit te spreken. [Prediker/Kohelet 1:9]