Our Yeshua (Immanuël)

Een verzameling van onze studies
Home Artikelen Over ons English

Home >> Artikelen "Er wordt gezegd ..." >> Zon, Maan en Sterren

Zon, Maan en Sterren

Begrepen in de geest, letterlijk of beide? 12 Adar I 5776 | 21 februari 2016

In de herfst van 2015 zaten wij vol spanning af te wachten wat er zou gebeuren tijdens de zogenaamde bloedmaan, voornamelijk rond 28 september van 2015. Er wordt immers in de Bijbel vertelt dat de zon verduisterd zal worden en de maan rood zal zijn en de sterren zullen vallen en als dit gebeurd, dat dan de wederkomst zal geschieden. (Openbaring 6:12-13; Joel 2:20-31; Handelingen 2:19-20)

Natuurlijk is het zo dat wat in de geest verkondigd wordt, ook materieel zal geschieden. Echter moeten wij eerst alles in de geest begrijpen, alvorens het letterlijk aan te kunnen nemen. Of beter gezegd, terug te herkennen. Als alles letterlijk zo zal geschieden zoals de Bijbel dat aangeeft, dan zou alles helder moeten zijn voor iedereen. Dan zou er ook geen verschillende geloofsstromingen zijn, maar dan zou alles duidelijk zijn voor iedereen die gelooft. Maar dat is niet zo. Zo is dit ook met de bloedmaan, zonsverduistering en vallende sterren het geval.

28 september 2015 was de eerste dag van Soekot [Loofhuttenfeest]; het feest wat aanvangt na de inzameling van al het oogst van het land. Op die dag was de laatste bloedrode maan van de reeks van 4 bloedrode manen te zien. Op Gods feestdagen Pesach en Soekot in 2014 en in 2015 was een bloedrode maan te zien en op 20 maart 2015 was er een zonsverduistering. Die dag was het Bijbelse laatste dag van het jaar. De volgende dag begon de 1ste dag van de 1ste maand [Joods: Nisan] en is het Bijbelse nieuwjaarsdag.

In de Bijbel staat in Genesis 1:14,16 te lezen dat de twee grote lichten en de sterren als tekenen dienen voor de gezette tijden [mo’adim], de dagen en de jaren. De gezette tijden zijn tijden die God apart – als heilig – heeft gezet; het zijn Zijn feestdagen. Wat de dagen en de jaren zijn, spreekt voor zich. En hoewel wij bij het lezen van “de twee grote lichten” aan de zon en de maan denken, staat dit er niet specifiek bij vermeld.